Навчально-науковий центр
«Zeppelin-Caterpillar» відкрито

8 жовтня 2018 року в Національному транспортному університеті урочисто відкрито унікальний Навчально-науковий центр дорожніх машин, створений спільно Національним транспортним університетом та компанією «Zeppelin-Caterpillar». Центр створено в порядку реалізації Договору про партнерство та ділове співробітництво між університетом та компанією

Для оснащення лабораторії центру, компанія «Цеппелін-Україна» передала екскаватор САТ 305.5, комплект діагностувального та вимірювального обладнання, ліцензовані програми комп’ютерного діагностування та сервісного обслуговування машин. В Україні лабораторії подібного типу відсутні.

В присутності студентів, викладачів та співробітників університету Навчально-науковий центр урочисто відкрили ректор Національного транспортного університету – професор Микола Федорович Дмитриченко та директор департаменту будівельної техніки компанії «Цеппелін-Україна» – пан Едгар Харутюнян.

Головним призначенням Навчального-наукового центру є забезпечення сучасного європейського рівня підготовки студентів-механіків університету для роботи на підприємствах дорожнього машинобудування та в організаціях, що займаються експлуатацією, випробуваннями та сервісом дорожньо-будівельних машин. Адже не секрет, що для підготовки висококваліфікованих фахівців важлива не лише теоретична, а й практична підготовка, яка з відкриттям лабораторії стане більш змістовною і глибокою.

Все це дозволить відкоригувати та покращити освітні програми підготовки фахівців за спеціальностями «Галузеве машинобудування», «Прикладна механіка», «Енергетичне машинобудування».