Допомагаємо школярам вибрати професію

Профорієнтаційна діяльність – невід’ємна складова роботи кафедри. Один з основних її напрямків – дні відкритих дверей університету, де абсолютно кожний, і майбутній абітурієнт, і навіть батьки, можуть оглянути навчальні аудиторії, зустрітися з викладачами та задати питання. Ще одним напрямком профорієнтації є відвідування тематичних виставок та ярмарок професій. На них майбутні абітурієнти разом з викладачами університету наочно знайомляться з тонкощами тої чи іншої майбутньої професії, мають можливість отримати кваліфіковані відповіді на різноманітні питання, що їх цікавлять.

Тож, коли 23 жовтня 2019 року «Київавтодор» представив на території ВДНГ понад 230 одиниць спеціальної техніки, яку дорожники щоденно використовують у своїй роботі, викладачі кафедри дорожньо-будівельних матеріалів і хімії та кафедри дорожніх машин запросили організовано відвідати цю виставку учнів випускних класів загальноосвітньої школи №3, м. Обухів Київської області.

На експозиції були представлені машини для прибирання снігу, ремонту асфальтового покриття, виконання будівельних робіт, нанесення дорожньої розмітки та роботизована техніка для очищення зливостоків всесвітньо відомих виробників, таких як Mercedes-Benz, JCB, Wirtgen, Bucher, Schmidt та інші. Досить багато представленої техніки виготовлено в Україні на шасі відомих марок.

Викладачі кафедр університету та кваліфіковані робітники та інженери «Київавтодору» провели для школярів цікаву пізнавальну екскурсію.

На виставці учням вдалося особисто познайомитись та зробити кілька спільних фото з Київським міським головою – Віталієм Кличко, який поцікавився планами молоді на майбутнє та відповів на питання.

Маємо сподівання, що проведена екскурсія допоможе школярам у виборі їх майбутньої професії.

Більше фото дивиться у нашій галереї.